ایران با همه زیبائی هایش «دورنیست» ترخنهدو یا ترخینه دوغ، یکی از آش های ایرانیه که با ترخینه درست میشه، اراکی ها خیلی این آش رو دوست دارند، ترخینه در خیلی از مناطق کردستان، لرستان و کرمانشاه هم درست میشه که البته در روش پخت با هم فرق دارند، با وجود این متاسفانه در دنیا فقط ترخینه ترکیه معروف شده. . پدرم این آش رو خیلی دوست داشت، خودش اهل روستای زیبا و قدیمی کرهرود بود، روستایی که حالا بخشی از شهر اراک شده و اون حال و هوای قشنگ و قدیمیش رو از دست داده، و آپارتمان های بی قواره جای اونها رو می گیره، چقدر حیف که بیشتر باغ ها و خونه های قدیمی کرهرود از بین رفتند. . این مستند کوتاه رو تقدیم میکنم به روح بزرگ پدر عزیزمان که به تازگی و در همین دوران کرونا از دست دادیم. . ممنونم از سادات خانم میر ناصری که به همراه ملیحه خانم و برادرشون آقا داود عباسی این آش خوشمزه رو پختند. . ترخینه، سیرابی و شیردان، اسفناج، نخود و لوبیا، چغندر قند، گل زرد، زردچوبه و نمک مواد اصلی آش ترخینه دو هستند. Widely known in the central regions of Iran, Tarhana is a nutritious ingredient made of yogurt