شکنه از آن دسته غذاهای قدیمی، سنتی، ساده و پرطرفدار در بین ایرانیان است که در گذشته از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است. این غذای سنتی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، مواد زیادی برای طبخ نمی خواهد و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. اشکنه از جمله غذاهای ایرانی می باشد که مانند آبگوشت و دیزی با نان سرو میشود. اشکنه زرشک که به آن اشکنه قره نیق نیز می گویند یکی از انواع اشکنه هاست که غذای محلی کردی مخصوص خراسان می باشد. همانطور که از نامش پیداست، ماده‌ی اصلی این نوع اشکنه، زرشک است. در تهیه این اشکنه از نوعی زرشک کوهی استفاده می شود اشکنه زرشک کوهی به دو روش تهیه می شود روش اول مواد لازم زرشک به مقدار لازم پیاز متوسط ۱ عدد مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری آرد ۱ قاشق غذاخوری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم کره (یا روغن) به مقدار لازم طرز تهیه ابتدا پیاز را خرد کرده و با کره سرخ میکنیم. وقتی پیاز طلایی شد آرد را داخل پیاز سرخ شده میریزیم تا تفت بخورد و خامی آن برود. مرزه، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد مخلوط با هم مخلوط شوند و اجازه می دهیم کمی تفت ب