پتاسیم ضامن کیفیت، تولید محصول سالم درشتی و رنگ آوری محصول از آیتم های مهم در بازار پسندی محصول است که عدم مدیریت در تغذیه می تواند سالانه کشاورزان را متحمل ضرر و زیانهای بیشماری گرداند. پتاسیم یکی از عناصری است که برای دستیابی به این مهم باید به آن توجه ویژه ای گردد. علائم کمبود پتاسیم کمبود پتاسیم در ابتدا در برگ های پایینی دیده می شود و با افزایش شدت کمبود به قسمتنهای بالایی گیاه انتقال می یابد. از علائم کمبود پتاسیم می توان به قهوه ای شدن و پیچ خوردگی حاشیه برگها و کلروز بین رگبرگها اشاره کرد. نقش پتاسیم در گیاه پتاسیم به عنوان یک عنصر متحرک در گیاه ، در فعالسازی بیش از 50 نوع سیستم آنزیمی در گیاه نقش داشته و همچنین در سنتز پروتئین و نشاسته نقش پر رنگی ایفا می کند. این عنصر کربوهیدراتها را از برگ به سایر قسمتهای گیاه از جمله میوه منتقل می کند . پتاسیم با کنترل فرایند باز و بسته شدن روزنه ها می تواند مدیریت آب را به خوبی تحت کنترل خود در آورد و بی شک یکی مهمترین عناصری است که در افزایش پروتئین، انتقال نشاسته و مواد قندی برای تولید میوه با کیفیت در گیاه وجود آن الزامی است.