حلوا سنتی با آرد گندم (Halva) مواد لازم : چهار لیوان آرد (آرد سنگک) دو لیوان شکر دو لیوان آب نصف لیوان زعفران دم کرده یک قاشق چای خوری پودر هل نصف استکان گلاب صد گرم کره سه چهارم لیوان روغن مایع آرد رو ابتدا باید حتما با شعله کم به مدت دو ساعت تفت داد .و مجدد الک کنید و ۳۰ دقیقه داخل روغن و کره تفت میدهیم . و در انتها شربت را طی سه مرحله به مواد حلوا اضافه میکنیم .انقدر هم میزنیم تا زمانی که دیگر به تابه نچسبد .سعی کنید آرد را در ظرف رویی تفت دهید . ingredients : four glasses of flour (stone flour) Two glasses of sugar Two glasses of water Half a glass of brewed saffron A teaspoon of cardamom powder Half a glass of rose water One hundred grams of butter Three quarters of a glass of liquid oil First, the flour must be fried on a low flame for two hours. Sift it again and fry it in oil and butter for 30 minutes. And at the end, we add the syrup to the halva ingredients in three steps. We stir until it no longer sticks to the pan. Try to fry the flour in a top dish.