کفبیخ: بستنی گیاهی سنتی خراسان جنوبی کفبیخ یک بستنی گیاهی منحصر به فرد است که به روشی خاص تهیه می شود. این دسر سنتی از استان خراسان جنوبی در شمال شرق ایران است. آماده سازی: ریشه گیاه شیرین بیان را که در اصطلاح محلی «بیخ» می گویند، پوست کنده و چند بار در آب می جوشانند. این عمل تا زمانی تکرار می شود که تلخی آب از بین برود و بی مزه شود. آب جوشیده را پس از سرد شدن در ظرف مخصوصی به نام تغارصفالی می ریزند. سپس با دسته ای که معمولاً از چوب انار درست می شود سریع آن را می زنند تا غلیظ و کرم رنگ شود. سپس کف به دست آمده با شکر یا شیره انگور شیرین می شود. به طور سنتی در ماه های زمستان به ویژه در طولانی ترین شب سال (یلدا) سرو می شود. مراسم کفبیخ یکی از آیین های سنتی مردم خراسان جنوبی است. در بسیاری از شهرها و شهرستان های استان در روزهای تعطیل به ویژه در فصل زمستان برگزار می شود. کفبیخ یک خوراکی محلی جالب است که هر کسی باید آن را امتحان کند. بخشی جذاب از میراث فرهنگی خراسان جنوبی است. ایرانگردی خراسان-جنوبی کفبیخ کف-زنی بیخ بستنی-گیاهی قاین Kafbikh is actually a vegetable ice cream Kafbeikh i