پلاک میکروبی یک لایه چسبناک و بدون رنگ از باکتری ها است که به صورت یک رسوب نرم بر روی دندان ها تجمع می کند، پلاک بر اثر مخلوط شدن باکتریهای دهان با بزاق و مواد معدنی موجود در آن و تغذیه از ذرات مواد غذایی تشکیل میشود و به صورت لایههای نرم و چسبندهای هستند که با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از روی دندانها حذف میشوند. با باقی ماندن این ماده بر روی دندان، به مرور زمان سخت شده و تبدیل به جرم میشود که با جرم گیری قابل حذف است. هنگامی که افراد به سلامت دندان های خود اهمیت نمی دهند لایهای از مواد غذایی برروی دندان ها می نشیند، این لایهها بی خطرند و ظاهر دندان را به هیچ عنوان از فرم نمیاندازند، اما تنها کافی است که چند روز از عمر این لایههای نازک بگذرد، شروع می کنند به ایجاد بوی بد و ایجاد حفره در دندان انها همان جرمها هستند که در ابتدا بی خطرند ولی کم کم تبدیل به اسید و بعد هم جرم می شوند. جرم گیری دندان فاصله پاکت بین دندان ها و لثه ها را بهبود می بخشند؛ در نتیجه با کاهش پاکت های بین دندان ها و لثه از طریق جرم گیری و صاف کردن ریشه خطر ابتلا به از دست دادن دندان، استخ