فعالان صنعت غذا معتقدند شکافی که میان قیمت رسمی ارز و بازار وجود دارد به چالش جدی در این حوزه تبدیل شده است. چالشهایی که پیش از این نیز وجود داشتند. مروری بر دورههای گذشته نشان میدهد که در زمان ۴۲۰۰ شکاف وقتی به حد قابل ملاحظه رسید وضعیت به گونهای شده بود که اکثرا نهادهای پژوهشی با محاسبه رانت نهفته در تفاوت قیمتی خواهان همگرایی نرخها بودند. احمد شیروانی، دبیر کل انجمن ملی صنعت پخش ایران میگوید در زمان کنونی نیز چنین دغدغهای وجود دارد و بیشترین آسیب از این شکاف به مصرفکننده نهایی میرسد. او در ایران فود این هفته نقشه راه تعادل بخشی به وضعیت کنونی بخشهای غذا و دارو با توجه به اختلاف بالای ارز دولتی و آزاد را تشریح کرده است.