این آش سنتی مناسب فصل رو از دست نده آش انار از جمله آش های سنتی اصیل ایرانیه که تو فصل پاییز به خصوص شب یلدا زیاد درست میشه. در هر استان کشورمون هم به یه روش درست میکنن بعضیا به جای لپه از عدس و لوبیا قرمز استفاده میکنن. بعضیا هم اصلا گوشت قلقلی داخلش نمیریزن اما توصیه ی من اینه اگه هنوز این آش رو امتحان نکردید حتما با گوشت قلقلی امتحان کنید. مواد لازم: یک پیمانه برنج ایرانی نیم دانه ی یک پیمانه لپه صدگرم سبزی آش یک لیتر آب انار یک ق غ رب انار دو عدد گردوی خرد شده یک ق غ تخم گشنیز پودر شده دو ق غ نعنا خشک یک ق برای تزیین یک ق هم داخل آش سه ق غ پیاز داغ یک پیاز متوسط برای تفت دادن اول آش ادویه ها شامل(زردچوبه فلفل سیاه و گلپر و نمک به میزان لازم. عصاره ی قلم تقریبا یک لیوان صدو پنجاه گرم گوشت چرخکرده پیاز رو همراه زرد چوبه فلفل سیاه و کمی گلپر یا آویشن تفت بدید لپه و برنجی که از دو ساعت قبل خیس کردید با پیاز تفت بدید. عصاره ی قلم و ۴ لیوان آب رو اضافه کنید در قابلمه رو بزارید و یک ساعت و نیم بزارید تا برنج و لپه کاملا پخته شه سبزی،آب انار و رب انار رو به آش اضافه کنید و یک ساعت