پنل دلایل «عقب ماندگی ایران در صادرات مواد غذایی نسبت به کشورهای همسایه» در حاشیه دومین روز نمایشگاه ایران اکسپو 2024 در غرفه دنیای اقتصاد با حضور صاحبنظران این بخش برگزار شد. در این نشست ابوالحسن خلیلی رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به آمار صادرات در سال گذشته، گفت که در مجموع یک میلیون و 800 هزار تن غذای فرآوری شده به ارزش یک میلیارد و 800 میلیون دلار توسط واحدهای تولیدی صادر شده است. این رقم، بالاترین رقم صادرات صنایع غذایی در تاریخ ایران به شمار میرود. با وجود این دستاورد قابل توجه، خلیلی سوالی مهم را مطرح کرد: ظرفیتهای ایجاد شده در واحدهای تولیدی صنایع غذایی، آیا متناسب با شرایط موجود در کشور است؟ مسعود توتونچیان، مدیرعامل صنایع غذایی سحر همدان، در اظهاراتی به چالشهای صادرات در ایران اشاره کرد و گفت که در کشور فرهنگ و ارزش صادرات جایگاه خود را در جامعه پیدا نکرده است. او همچنین به نبود بسترهای مناسب برای صادرات و عدم هماهنگی بین ارکان حاکمیت در این زمینه اشاره کرد و گفت که این مشکلات، موانع متعددی را برای صادرکنندگان ایجاد میکند. توتونچیان معتقد است، در حال