کرونا در ایران، باعث تعطیلی یا در معرض تعطیلی قرار گرفتن رستورانها و فعالان بخش غذا شد. صنفی که در سالهای اخیر تلاطمهای متعدد و متفاوتی را تجربه کرده. به گفته فردین یزدانی مشاور و پژوهشگر آکادمی سامان، بعد از دوره کرونا شاهد جهشی در سطح فعالیت رستورانها بودیم، ولی مشکلات متعددی از سال 1400 به بعد فراروی این صنف قرار داشته. او درباره مهمترین مشکلات این صنف میگوید: با جامعهای روبهرو هستیم که درآمد قابل تصرف خانوار در آن رشد کافی ندارد و این امر باعث شده با با نقصان تقاضا مواجه باشیم. همچنین در کنار افزایش هزینههای تولید به خصوص مواد اولیه و اجاره محل کسب، واحدها در شرایطی قرار دارند که به دلیل شرایط اقتصادی، خانوارها امکان افزایش واقعی قیمتها را ندارند. مشاور و پژوهشگر آکادمی سامان، توضیح میدهد که در این صنف با سطح فعالیتی مواجه هستیم که هر روز رو به نزول میرود. یک نوع بازار قطبی شده و منفک در این صنف به وجود آمده. قسمت چهاردهم برنامه «دیدهبان» را از دست ندهید.