ترشی-هفت-بیجار-گیلانی مواد لازم: گوجه کال یا نارس ۱ کیلو بادمجان ۴ عدد هویج ۳ عدد سیر ۱ بوته فلفل سبز ۱۰ عدد(میتونید از مخلوط تند و شیرین استفاده کنید ) سبزی معطر تازه ریز خرد شده شامل نعنا،پونه،خالواش و چوچاق ۲ لیوان(اگر چوچاق و خالواش در دسترس نداشتید حذف کنید ) اگر از سبزی خشک استفاده می‌کنید ۴ ق غ بریزید تخم گشنیز، گلپر،سیاهدانه، زردچوبه از هر کدام ۲ ق غ نمک به میزان لازم مخلوط سرکه و آبغوره تا جایی بریزید که روی مواد را بپوشاند میتونید فقط از سرکه یا فقط از آبغوره استفاده کنید. طرز تهیه: گوجه ،هویج،سیر،فلفل،بادمجان را داخل غذاساز یا خردکن بریزید و ریز  چرخ کنید. میتونید با کارد هم ساطوری کنید تا ریز بشه. سپس،سبزی معطر،نمک،زردچوبه، تخم گشنیز، سیاهدانه و گلپر بریزید. من به میزان مساوی ،از مخلوط سرکه و آبغوره ریختم. همه را باهم مخلوط کنید. یک روز در دمای محیط بزارید تا ترشی خودش را بگیرد.سپس در یخچال نگهداری کنید و بعداز ۳ روز آماده مصرفه. نوش جان لینک کانال تلگرامی ما لینک اینستاگرام آشپزی با نرگس عزیزای دلم،برای تماشای کلیپ های آشپزیم در یوتیوب ،بزنید روی این لینک