سیر سیاه (black garlic) از تخمیر سیر (Allium sativum) تازه (خام) به مدت 2 تا 3 ماه در درجه حرارت بالا (60 تا 90 درجه سانتیگراد) و رطوبت بالا (80 تا 90 درصد) تهیه می شود. مزه ترش و شیرین دارد و در مقایسه با سیر تازه، بوی کمتری دارد و علتش هم این است که allicin آن کمتر است. تغییرات فیزیکوشیمیایی ایجاد شده در سیر باعث می شود که بعضی خواص دارویی آن قویتر از سیر تازه باشد. مطالعات مختلف نشان داده که اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد سرطان، ضد چاقی، ضد دیابت، ضد حساسیت (anti-allergic)، پیشگیری کننده از بیماری های قلب و کبد دارد.