برنج یکی از وعده های اصلی غذای ایرانیان است که در کنار انواع کباب و خورشت مصرف می شود . طبخ برنج به شیوه عالی و با کیفیت خوب بسیار حائز اهمیت است . در پخت برنج به سبک سنتی حجم بالایی از برنج به شیوه آبکشی کردن آماده می شود در این روش افراد و فضای زیادی درگیر می شوند و احتمال خمیر شدن برنج نیز وجود دارد . البته با وجود سرآشپزهای ماهر این احتمال به صفر می رسد . اما در حال حاضر در کنار پخت خوب برنج ، نکات دیگری نیز اهمیت دارند از جمله سرعت پخت و کاهش مصرف انرژی است از اینرو به جای دیگ های سنتی می توان از دیگ های صنعتی استفاده کرد . دیگ های چلوپز به گونه ای طراحی و تولید می شوند که می توان مقدار زیادی از برنج را در زمان کوتاه تر ، با سرعت بیشتر و به شیوه ای راحت تر طبخ نمود . با استفاده از دیگ چلوپز تیان علاوه بر آسودگی در طبخ برنج میتوان از اتلاف انرژی نیز جلوگیری نمود. با توجه به ویژگی های دیگ چلوپز تیان گاز که به اختصار در مورد آن صحبت شد می توان مزایای استفاده از این دستگاه را به شرح ذیل بیان کرد . 1- کاهش مصرف سوخت 2- کاهش پرت شدن برنج ( تقریبا صفر است ) 3- کاهش مصرف روغن 4