طرز پختن شلغم ابتدا کمی از سر و ته شلغم را میگیریم کاملا نمی گیریم چون ویتامین ان کاملا خارج می شود داخل قابلمه اب میریزیم و شلغم ها را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می بندیم سپس لایک چنگال که داخل شلعم فرو می بریم مشخص می شود پخته یا نه در ضمن اب باقی مانده روی شلغم را داخل لیوان می ریزیم و مقداری عسل اضافه میکنیم و برای سرماخوردگی و گلو درد استفاده میکنیم از جمله خواص شلغم میتوان به مواردی مانند حفظ سلامت استخوان، جلوگیری از سرطان، درمان کم خونی، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود هضم، جوان سازی پوست صورت، حفظ شادابی پوست، رفع ترک کف پا، تقویت و افزایش رشد مو، افزایش باروری در زنان، درمان سرماخوردگی (خواص شلغم پخته برای سرماخوردگی)و گلودرد، حفظ سلامت دستگاه گوارش، لاغری،