طرز تهیه پنیر برشته/طرز تهیه پنیر دبیج/املت معروف گیلانی/پنیر دبیج/پنیر برشته پنیر برشته در گیلان به عنوان نوعی املت شناخته می‌شود؛ به همین دلیل بیشتر به عنوان وعده صبحانه میل می‌شود، اما به دلیل ارزش غذایی بالا و در عین حال سبک بودنش می‌توان در دیگر وعده های غذایی به خصوص شام نیز آن را میل کرد. پنیر سیامزگی، تقریبا پای ثابت همه غذاهای رشتی است و در آشپزی گیلان از این پنیر به وفور استفاده می‌شود؛ به طوریکه حتی در بسیاری از مواقع از شوری این پنیر به عنوان نمک غذا استفاده می‌کنند. در رشت با پنیر سیامزگی که صحیح آن سیاهمزگی است، غذاهای زیادی درست می‌شود که یکی از آنها «پنیر برشته» است. البته خود گیلکی‌ها به آن پنیر دبیج هم می‌گویند. اما پیش از اینکه درباره طبخ پنیر برشته بگوییم، بد نیست کم درباره پنیر سیامزگی توضیح دهیم. سیاهمزگی که در تلفظ عموم سیامزگی خوانده می‌شود، اسم یکی از توابع شفت، در استان گیلان است. این پنیر هم چون برای این منطقه است، به نام سیامزگی معروف شده است. این پنیر از شیر خالص بز یا گوسفند تهیه می‌شود. طعمی نمکین و کمی تند و تیز دارد و از لحاظ ظاهر و بافت شبیه پنیر خیکی