خوشمزه ترین ترشی فصل پاییز ترشی مشهدی یا گوجه ای هست. مواد لازم دقیق براتون میذارم. مواد لازم: گل کلم یک عدد متوسط کرفس ۵ تا ۶ شاخه هویج نیم کیلو سیر ۱۰ حبه فلفل تند ۳ عدد گوجه فرنگی ۴ کیلو رسیده باشه سرکه سفید یا قرمز دو لیوان فرانسوی نمک ۲ قاشق غذاخوری (تست کنید آخرش) سبزی ها شامل گشنیز، شوید از هرکدوم ۱۰ شاخه و برگ کرفس پودر گلپر ۱ قاشق چایخوری زردچوبه ۱ قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری ابتدا گوجه رو بشورید بعد چهار قاچ کنید بریزید تو قابلمه تا بپزه و آب بیافته، آبش یکم تبخیر شد خاموش کنید، از الک رد کنید،بذارین سرد بشه. گل کلم ریز خرد کنید بعد تمیز بشورین بریزید روی پارچه آبش گرفته بشه تقریبا ۷ ساعتى بمونه بعد هویج بشورید و پوست بگیرید نگینی خرد کنید. بریزید روی پارچه ابش گرفته بشه. فلفل تند نگینی کنید، سیر نگینی کنید. کرفس اول برگ جدا کنید تمیز بشورید و با سبزیهای ترشی ساطوری خرد کنید، کرفس نگینی خرد کنید بزارید آبش گرفته بشه. داخل یه ظرف خیلی بزرگ گل کلم ،سير، هويج، فلفل تند، ساقه کرفس و سبزی ساطوری، اضافه کنید زیر و رو کنید مواد مخلوط بشن. آب