یادمه بچه که بودیم دل تو دلمون نبود تا فصل بهار با تمام قشنگی‌هاش برسه و بریم آلوچه بچینیم. موقع چیدنش که میشد از درخت آلوچه میرفتیم بالا و جیبامونو پر میکردیم از این میوه های ترش و خوشمزه. آلوچه‌ها رو میاوردیم خونه تا مامانمون واسمون با سبزی های معطر این دسر بهشتی رو درست کنه. یکی از خاص ترین و خوش عطر ترین سبزی های این دسر اسمش کاکوتیه، کاکوتی رو به همراه نعنا، گشنیز، اوجی یا خَنِش که نوعی پونه هست و مقدار کمی چوچاق در درون ظرفی که به آن نمکیار می گوییم میریزیم و به آن کمی نمک اضافه می کنیم و به کمک یک سنگ آن ها را له می‌کنیم و در نهایت با این ترکیب آلوچه‌ها رو مزه دار می‌کنیم. پیشنهاد میکنم شما هم این دسر خوشمزه رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید. ترکیب دَلار (نمک سبز): ۱.۵ کیلو آلوچه ۵۰ گرم گشنیز ۵۰ گرم نعنا ۵۰ گرم اوجی ۵۰ گرم کاکوتی ۳۰ گرم چوچاق نمک به مقدار دلخواه