طرز تهیه ترشی شور عناصر گل کلم 10 کیلو هویج 1.5 کیلوگرم خیار 1 کیلوگرم کرفس 1 بوته فلفل تند 20 عدد 250 گرم سیر سفید تخم گشنیز به میزان لازم سرکه به میزان لازم نمک به میزان لازم نخود فرنگی به میزان لازم آب جوشیده به میزان لازم ترخون، مرزه، کرفس، شوید و گشنیز به مقدار کم فقط برای خوشبو شدن به ازای هر 14 لیوان آب گرم، نصف لیوان سرکه و یک فنجان نمک. ابتدا گل کلم ها را جدا کرده و درشت خرد کرده و در ظرف آب بریزید و چند بار آب آن را عوض کنید و در آبکش بگذارید و اجازه دهید آب اضافی آن گرفته شود سپس روی پارچه تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک شوند. نباید خیس باشد. کرفس را خرد کرده و آب را در قابلمه بریزید و چند بار بشویید سپس بگذارید تا خشک شود. سبزیجات را خرد کرده و بشویید و بگذارید خشک شوند. در صورت تمایل می توانید آنها را کمی خرد کنید. سیر را پوست بگیرید و کنار بگذارید و فلفل تند را بشویید تا خشک شود. خیارها را بشویید و با خلال دندان چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا نمک خانگی هنگام پخت ترد شود سپس خیارها را روی پارچه بگذارید تا خشک شوند. می توانید مقداری خیار را ریز و مقداری را درشت