ترشی بادمجان مواد لازم : سه کیلو بادمجان ۲۰۰ گرم سبزی (چوچاق ، گشنیز ، نعناع ) دو بوته سیر سه عدد فلفل سبز شیرین و سه عدد فلفل تند. چند پرک موسیر برای خوش طعم شدن ادویه : گلپر ، پودر تخم گشنیز ، نمک ، فلفل ، کمی سبزی معطر خشک . برای پخت بادمجان ابتدا به نسبت مساوی آب و سرکه بریزید . این ترشی بعد از دو روز قابل مصرف است . اگه دوس داشتید کمی نبات هم میتوانید بهش اضافه کنید . ‏Pickled Eggplant ‏Ingredients: ‏Three kilos of eggplant ‏200 grams of herbs (chives, coriander, mint) ‏Two garlic cloves ‏Three sweet green peppers and three hot peppers ‏A few shallots for flavor ‏Spices: angelica, coriander seed powder, salt, pepper, a little dried aromatic herbs ‏To cook the eggplant, first pour equal amounts of water and vinegar. ‏This pickle can be consumed after two days. ‏If you like, you can also add a little candy to it.