آش-شله-قلمکار آش-نذری-فاطمه-زهرا ایده-رمضان مواد لازم: پیاز ۴ عدد(۱عدد برای پخت گوشت و ۳ عدد برای پیاز داغ) برنج ۱/۲ لیوان نخود ۱/۲ لیوان عدس ۱ لیوان گندم ۱/۲ لیوان لوبیا چیتی ۱/۲لیوان سبزی آش نیم کیلو کشک ونعنا داغ،سیر داغ به اندازه کافی گوشت گوسفندی بدون استخوان ۳۰۰گرم یا گوشت با استخوان ۶۰۰ گرم نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی طرز تهیه: ابتدا نخود ،لوبیا رو از شب قبل خیس کرده.همچنین گندم و عدس رو یکساعت قبل پخت ، جداگانه خیس کنید.بعد نخود ، لوبیا وگوشت رو به همراه ۱ عدد پیاز و آب بزارید سه ساعتی خوب بپزه. من داخل زودپز ۱ ساعته پختم. گندم ،عدس، هم جداگانه بپزید. برنج رو داخل قابلمه بزرگی که میخوایم آش بپزیم،ریخته و میپزیم.۳ عدد پیاز رو ریز خرد کرده و در روغن سرخ کرده تا طلایی بشه. وقتی سرخ شد از تابه خارج کنید و داخل همون تابه که روغنه،هشت قاشق نعنا خشک بریزید و چند ثانیه سرخ کنید تا نعنا داغ درست بشه.مواظب باشید که نعنا نسوزه. وقتی نخود و لوبیا و گوشت پخت.گوشت رو خارج کنید و با گوشتکوب بکوبید.سپس ۲/۳ از (نخود ، لوبیا ،عدس وگندم ) رو له کنید.میتونید از غذا ساز یا مخلوط ک