کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز میخورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرممزاج هستند، خوردن آن توصیه میشود. کنگر منبع غنی پتاسیم است.این سبزی سرشار از ویتامین های A، B، E و املاح معدنی است. قسمت مورد استفاده ی این سبزی، مانند کرفس، ساقه آن است که پس از جدا کردن تیغ ها و کمی تفت دادن در روغن می توان برای طبخ خورش به کار برد. خوردن برگ های این سبزی افزایش دهنده ادرار و محرک کلیه ها و کبد است و به ترشح صفرا کمک می کند. این سبزی موجب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون می شود و به دلیل داشتن پتاسیم یک کاهنده مفید فشار خون به حساب میآید؛ پس خوردن کنگر را به کسانی که از چربی و فشار خون بالا رنج می برند یا مستعد بیماری های قلبی ـ عروقی هستند، توصیه می کنیم. این سبزی به دلیل مواد فیبری، قابلیت هضم کم و خاصیت مسهلی و ملینی دارد و میزان کالری آن بسیار محدود است. این سبزی چون اینولین دارد باعث افزایش باکتری های مفید روده می شود و در کل به حفظ سلامت روده بزرگ کمک می کند و از خطر ابتلا به سرطان می کاهد.کارشناس ارشد گیاهان دارویی معتقد است، کنگر کو