وافل (Waffle) نوعی خوراکی محبوب و خوشمزه است که از خمیری مشابه خمیر پنکیک تهیه میشود، اما در دستگاه مخصوصی به نام وافلساز پخته میشود. وافلسازها صفحاتی دارند که به خمیر حالت شبکهای و مربعی شکل میدهند و به این دلیل ظاهر وافل، بافتی توری و برجسته دارد. وافلها به طور معمول به همراه مواد مختلفی مانند شیره افرا، شکلات، میوه، عسل و خامه سرو میشوند. تاریخچه وافل: تاریخچه وافل به قرون وسطی در اروپا بازمیگردد. واژه "waffle" از کلمه هلندی "wafel" گرفته شده است. در قرون وسطی، وافلهای اولیه در قالبهای آهنی به شکل شبکهای پخته میشدند که شباهت زیادی به وافلهای امروزی داشتند. این قالبها اغلب بر روی آتش قرار داده میشدند. وافلی که امروزه میشناسیم، در کشور بلژیک توسعه یافته است و معروفترین نوع آن "وافِل بلژیکی" است که به دلیل بافت سبکتر و برجستگیهای بزرگتر شناخته میشود. در قرن نوزدهم میلادی، با ظهور تکنولوژی وافلسازهای مدرن و برقی، تهیه وافل به شکل گستردهتری در سراسر اروپا و آمریکا رواج یافت. در قرن بیستم، به خصوص در دهه ۱۹۶۰ میلادی، وافل به عنوان یک خوراکی صبحانه محبوب در ایال