مربا-و-شربت-انجیر مواد لازم: انجیر ۱ کیلو شکر ۳ ليوان آب ۲ لیوان زعفران ۳ ق غ گلاب ۱ ق غ آبلیمو ۲ ق غ دانه هل ۳ عدد وانیل نصف ق چ طرز تهیه: ۲لیوان آب داخل یک تابه مناسب می ریزیم. سپس تابه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم سپس شکر را به تابه اضافه می کنیم.دانه هل را اضافه کنید. حالا به آرامی شکر و آب را هم می زنیم تا علاوه بر اینکه شکر به طور کامل حل شود، دیواره های تابه شکرک نزند. پس از اینکه شکر به طور کامل در آب حل شد و شربت به مدت ۳۰ دقیقه جوشید و به غلظت کافی رسید،زعفران و انجیرها را به آرامی به تابه اضافه می کنیم.در تابه را نزارید. حرارت زیر تابه را کم می کنیم و اجازه می دهیم انجیرها بپزند و نرم شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه گلاب را به همراه آبلیمو و وانیل به تابه اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر صبر می کنیم .سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم پس از برداشتن مربا از روی حرارت ،صبر می کنیم تا مربا خنک شده و با دمای محیط یکسان شود. پس از اینکه مربا خنک شد آنرا در یک ظرف شیشه ای درب دار می ریزیم و درب آنرا محکم می بندیم و در یخچال نگهداری می کنیم. از شهد مربا ،میت