چکدرمه یا Chekdermeh یک غذای سنتی ترکمنی است که بیشتر از هزار سال قدمت دارد که با پخت همزمان برنج، گوشت [معمولاً گوسفند]، رب گوجه یا گوجه و پیاز به همراه روغن، آب و افزودنی‌هایی مانند نمک و فلفل به دست می‌آید. این غذا تا حدی به استامبولی پلو شباهت دارد. این غذا به‌طور سنتی در نوعی دیگ چدنی به نام قازان تهیه می‌شود. ولی من چون قازان نداشتم داخل قابلمه درست کردم. ابتدا پیاز نگینی یا رنده شده همراه کمی دنبه در روغن سرخ می‌شود، تکه های گوشت مزه دار شده به آن اضافه و پس از سرخ شدن ، رب گوجه یا گوجه به آن افزوده می‌شود. آن‌گاه آب اضافه می‌شود تا گوشت آب‌پز شود، پس از بخار شدن مقداری از آب، برنج اضافه می‌شود، به‌ طوری‌ که آب یک بند انگشت بالاتر از برنج قرار گیرد، سپس حرارت کم می‌شود تا برنج دم بیاید. مواد لازم پیاز دو عدد رب گوجه فرنگی دو تا سه قاشق غذاخوری گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم برنج سه پیمانه دنبه ۵۰ گرم نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه و روغن به میزان لازم

چکدرمه پلو چلو گوشت دمی گوجه غذای محلی

6 ماه پیش در دسته بندی آشپزی مدت زمان 03:21