سیر ترشی یکی از ترشیهای پرطرفدار در بین ایرانیان بوده که در کنار غذاها بسیار دلچسب و لذیذ است. از نظر درمانی دارای ارزش و خواص بسیار بالایی است. ضد باکتری و میکروب بوده و از سکتههای قلبی جلوگیری میکند. برای ترشی درست کردن بهتر است از سیر تازه و جوان استفاده کنید تا مدت بیشتری بتوانید آن را نگهداری کنید. برای سیر ترشی حتماً باید از سیر خشک استفاده کنید. طرز تهیه این ترشی بسیار آسان است، اما جا افتادن آن به زمان زیادی احتیاج دارد پس باید کمی صبر داشته باشید. ترشی سیر با اکثر غذاهای سنتی ما خوب میشود ولی ترکیب بعضی غذاها مثل لوبیاپلو، دمپختک، ماهی و میرزاقاسمی با آن بسیار لذتبخش خواهد بود. اگر نگران بوی بد سیر هستید میتوانید با جویدن کمی چای خشک آن را از بین ببرید . خواص سیر ترشی سیر ترشی یا ترشی سیر دارای خواص و ویژگیهای ارزشمندی است؛ اما برای دریافت خواص بینظیر این ماده خوراکی باید در استفاده آن اصل اعتدال را رعایت کنید. از مهمترین خواص سیر ترشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: شستوشو دهنده طبیعی مجاری صفرا و هم دفعکننده سنگ کیسه صفرا دفع سمها از کبد چرب ترشی سیر خونساز