تابیران، دهمین غذای سنتی از چالش ۳۰ روزهی گیلانه، یک خورشت قدیمی و خوشمزه از شرق گیلان است. این غذای اصیل گیلانی در سه رنگ سبز، زرد، و سرخ تهیه میشود و هر کدام طعم و روش خاص خودشان را دارند. تابیران سبز به دلیل ترکیب سبزیهای محلی مثل چوچاق، خالواش و نعنا طعم بینظیری دارد. در این ویدیو طرز تهیه خورشت تابیران سبز برای ۴ نفر را آموزش میدهیم. سبزیهای تابیران شامل گشنیز، جعفری، چوچاق، خالواش، و نعنا به همراه سیر چرخ شده و سرخشده، به این خورشت عطر و طعم خاصی میبخشند. استفاده از بادمجان، گوجه و آب نارنج این خورشت را به یک غذای ترشمزهی متفاوت تبدیل میکند. مواد لازم خورشت تابیران: • مرغ: ۴ تکه • سبزی تابیران: گشنیز (۱۵۰ گرم)، جعفری (۱۵۰ گرم)، چوچاق (۱۰۰ گرم)، نعنا (۵۰ گرم)، خالواش (۵۰ گرم)، سیر: ۶ حبه • بادمجان: ۴ عدد • گوجه: ۴ عدد • آب نارنج یا آبغوره: نصف استکان • نمک، فلفل سیاه، و زردچوبه: به مقدار لازم این خورشت شباهت زیادی به ترش واش دارد اما با ترکیب سبزیهای متفاوت. آیا تابیران رو تا حالا امتحان کردهاید؟ غذای یازدهم از چالش ما قراره همون وعدهای باشه که مدتها منتظر