آبگوشت که با نام دیزی هم شناخته می‌شود یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانیان است.این غذای خوشمزه یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه میشود. مواد لازم گوشت آبگوشتی نخود پیاز سیر دنبه سیب زمینی نمک،زردچوبه،فلفل سیاه،تخم گشنیز،زیره از خواص ظروف سفالی: افزایش کیفیت غذا،حفظ طعم غذا،سلامتی دستگاه گوارش ،سلامت مواد غذایی،دفع سموم آب گوشت را داخل قابلمه ای بریزید کف آن را دور بریزید سپس گوشت و دنبه نخود که از شب قبل خیسانده آید را با یک پیاز و سیر داخل قابلمه سفالی بریزید و آب جوش روی آن بریزید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید و بعد از ۳ ساعت از پخت پیاز و سیر و دنبه را خارج کنید و بکوبید یک پیاز را رنده ریز بزنید و با کمی روغن تفت دهید ادویه ها را اضافه کنید و رب را بزنید و تفت دهید تا رب رنگ باز کند و موادی را که کوبیده آید را اضافه کنید و تفت دهید و به قابلمه اضافه کنید و سیب زمینی پوست گرفته را اضافه کنید و اجازه دهید تا آبگوشت جا بیفتد .