آش-جو ایده-رمضان مواد لازم: جو پوست کنده ۱لیوان نخود ۱/۴ لیوان لوبیا چیتی ۱/۴ لیوان گندم پوست کنده ۱/۴ لیوان عدس ۱/۴ لیوان سبزی آش(تره،اسفناج یا برگ چغندر،جعفری،گشنیز،شوید )نیم کیلو گردن گوسفندی یا از هر نوع قسمت گوشتی هم میشه نیم کیلو(میتونید از قلم گوساله هم استفاده کنید ) نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم پیاز ۲ عدد درشت سرخ شده نعنا سرخ شده ۵ قاشق غذاخوری کشک رقیق شده ۱ لیوان چوب دارچین طرز تهیه: داخل قابلمه مورد نظر،گردن گوسفندی بزارید.همه حبوبات ها را از شب قبل بخیسانید و داخل قابلمه بریزید.آب بریزید تا جایی که ۴ سانت از بالای قابلمه خالی باشه. چوب دارچین بریزید.روی حرارت گاز بزارید وچهار ساعت با حرارت ملایم زمان بدید تا گوشت و حبوبات به طور کامل بپزه. بعد ۴ ساعت ،گوشت رو از قابلمه خارج کنید و کاملا بکوبید. نصف حبوبات رو بکوبید و داخل قابلمه بریزید.اینکار باعث میشه که آش غلیظ و کشدار بشه. نمک ، ادویه ها،سبزی ،گوشت کوبیده شده،پیاز داغ و نعنا داغ رو اضافه کنید. نیم ساعت زمان بدید تا سبزی بپزه و آش جا بیفته و مزه دار بشه. بعد از نیم ساعت،کشک رقیق شده رو اضافه کنید و ده دقیقه