خوشمزه ترین مزه شمالی که به یاد دارم زیتون پرورده هست. یکی از آشنایانمون تو شمال زندگی می کرد و کارش تأمین مواد اولیه زیتون فروش ها بود. هر وقت که شمال می رفتیم برای بار دادن به مغازه ها همراهش می رفتم و شاید زیتون پرورده ۲۰۰ تا زیتون فروشی راسته شمال رو خورده باشم. غیر اون مسیر رودبار هم بیشتر مغازه هاش زیتون پرورده خوردم. چند بار هم زیتون پرورده محلی ها رو خوردم. این چکیده همه تکنیک های درست کردن پرورده هست و به نظر من بهترین پرورده ای که توی تمام این مدت تست کردم. امیدوارم شما هم خوشتون بیاد و نظرتون رو راجبش بهم بگید️ مواد لازم زیتون بدون هسته: ۶۰۰ گرم گردو: یک مشت کوچک ناردون: یک مشت کوچک سیر: ۴ حبه چوچاق خشک: ۱ قاشق مربا خوری جعفری خشک: ۱ قاشق مرباخوری ریحان خشک: ۱ قاشق مرباخوری نعناع خشک: ۱ قاشق مرباخوری گلپر: نصف قاشق غذاخوری فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری آب انار: ۲ قاشق غذاخوری رب انار: ۱ قاشق غذاخوری پر مایونز: ۲ قاشق غذاخوری . . . از هر سبزی معطر چه تازه چه خشک که در دسترس دارید می تونید استفاده کنید . . . معراج زیتون-پرورده پرورده