این خورش با سبزی قرمه (دربرگیرندهٔ: تره، جعفری، شنبلیله و گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر - زمستان که فصل اسفناج است از اسفناج و هنگامی که برگ چغندر فراهم است، برگ چغندر بکار می‌رود)، لوبیا (لوبیای چشم بلبلی) یا (قرمز یا چیتی)، گوشت قرمز تبخ می‌شود. مزّهٔ این خورش باید کمی ترش باشد، از این رو، به آن کمی لیمو عمانی خشک یا آب لیموی تازه می‌افزایند که پوست لیمو عمانی، اندکی مزهٔ تلخ خوشایندی به خورش اضافه میکند. البته لیمو عمانی را قبل از اضافه کردن به خورش، چند دقیقه در آب جوش قرار می‌دهند تا تلخی‌اش کمی گرفته شود. برای جا افتادن قرمه‌سبزی زمان زیادی نیاز است. نکتهٔ مهم این است که در صورت عدم استفاده از لوبیای قرمز در این خورش، می‌توان مقدار کمی زعفران برای خوش رنگ شدن غذا و یک قاشق رب برای خوش طعم شدن اضافه کرد. قورمه‌سبزی با لوبیای چشم بلبلی، قورمه سبزی تبریزی است و سبزیجات آن سرخ نمی‌شود و پخته می‌شود که از لذت آن کاسته اما خواص آن را افزایش می‌دهد. این خورش چنانچه برای ۵ نفر پخته شود نزدیک ۱۵۵۰ کیلو کالری انرژی دارد. اگر قبل از پخت لوبیاها را در هنگام شستن در یک قابلمه پر از آب ریخته شو