پلو ماش از جمله غذاهای محبوب و اصیل در آشپزی ایرانی و اتفاقاً یک غذای پر از خواص مفید و مقوی است. در برخی شهرهای خراسان برای شام چهارشنبه سوری ماش پلو میپزند. ماش پلوی ساده یا مجلسی را معمولاً با گوشت چرخ کرده یا تکههای مرغ و حتی با گوشت گردن و ماهیچه درست میکنند. ماش یکی از انواع حبوبات است که بسیار پر خاصیت است. در تهیه غذاهای مختلف میتوان از ماش استفاده کرد چراکه طعم بی نظیری به غذا میدهد. علاوه بر این میتوانید، ماش را خیس کنید و داخل پارچهای خیس قرار دهید. تا چند روز منتظر بمانید تا ماشها جوانه بزنند. سپس آنها را در غذا یا سالاد مورد استفاده قرار دهید. این جوانه ماش برای پوست و مو بسیار مفید است