کوچک تر که بودیم یکی از کانال های ماهواره ای که آقای شبخیز اداره ش میکرد یه آهنگی پخش کرد که خوانندهش میگفت: در رشت سه چیز است هروقت که بخواهی! ترش تره و باقالاقاتوق اشپل ماهی! و من امروز میخوام ترفندهای ترش تره اصیل گیلانی رو بهتون آموزش بدم. و اگه دوست داشتین بگین که آموزش باقالاقاتوق محلی و اصیل گیلانی رو هم بذارم براتون. فکر کن شب عید باشه و کل فامیل نشسته باشین توی ایوون خونه ی مادربزرگه که یه سفره از این سرش تا اون سرش پهن شده و وسط خنده و شوخیهای نوهها، مادربزرگتون با برنج کته و ترش تره و ماهی سرخ شده از آشپزخونه بیاد بیرون بعد به زن عموتون بگه ماست و دوغ محلی رو هم با زیتون پرورده و سبزی خوردن و سیر تازه ای که صبح از باغ چیده و شسته بیاره سر سفره و من چقدر خوشحالم که این روزا رو زندگی کردم. اگه دسترسی به خونه ی مادربزرگه ندارین حتما این خورشت اصیل گیلانی رو توی خونه برای خودتون و عزیزانتون درست کنین و لذتشو ببرید. یا اگه توی ایام عید به رشت سفر کردین حتما توی رستوران های محلی تستش کنین چون خیلی خوشمزه ست. البته امیدوارم بتونین خوشمزهش رو تست کنید. راستی حتما باید کنارش ماهی