عسل مانوکا به دلیل خاصیت های غنی و چسبناک تر از بسیاری از عسل های دیگر شناخته شده است.این عسل که از شهد گل Leptospermum scoparium -تولید می شود به عنوان Manuka شناخته می شود و فقط بومی نیوزلند است. مانوکا در واقع یک کلمه مائوری است. این گیاه به خودی خود بسیار کمیاب بوده ، برداشت آن دشوار است زیرا گل فقط 12 روز باز می شود و گاهی اوقات برای جمع آوری این عسل از هلیکوپتر استفاده می شود اگرچه بوتههای مانوکا در استرالیا نیز یافت میشود، نیوزیلند تقریباً تمام تولیدات جهان را به خود اختصاص میدهد و صادرات آن به ارزش 300 میلیون دلار نیوزیلند (204 میلیون دلار) و پیشبینی میشود تا سال 2028 به 1.2 میلیارد نیوتن نزیک (800 میلیون دلار) برسد.