مواد لازم خیار،گوجه فرنگی ،پیاز،نمک،فلفل سیاه ،شوید مرحله اول برای تهیه سالاد شیرازی مجلسی ابتدا خیارها را می شوییم، سپس سر و ته خیارها را جدا می کنیم و به صورت مکعبی ریز خرد می کنیم. خیار خرد شده را داخل ظرف سالادخوری می ریزیم، در ادامه گوجه فرنگی را می شوییم و به همین صورت خرد می کنیم و به ظرف سالاد اضافه می کنیم. مرحله دوم در این مرحله پیاز را پوست می گیریم و به صورت نگینی ریز خرد کرده و به ظرف سالاد اضافه می کنیم. مواد تشکیل دهنده سالاد شیرازی اصیل ایراین فقط خیار، گوجه فرنگی و پیاز هستند و بهتر است مواد دیگری به سالاد اضافه نکنیم. مرحله سوم در پایان شوید را روی تمام مواد سالاد می ریزیم و مخلوط می کنیم، سپس مقداری نمک و فلفل سیاه داخل آبغوره می ریزیم و پس از اینکه به خوبی ترکیب کردیم به سالاد اضافه می کنیم. در پایان سالاد را در یخچال قرار می دهیم تا خنک شود.