طرز تهیه استانبلی ابتدا پیاز و گوشت چرخ کرده و فلفل سیاه و قرمز ورب و لوبیا سبز را تفت می دهیم سپس اب را داخل قابلمه میریزیم چند بار برنج را با کفگیر هم میزنیم و چند دانه از برنج برای تست برمیداریم. باید زمانی که برنج را بین دو انگشت له میکنیم، سطح دانهها نرم شده و داخل دانه کمی سفت مانده باشد. تقریباً بر اساس نوع برنج، نرم شدن آن ۸ الی ۱۲ دقیقه زمان خواهد برد. البته این زمان بستگی به سلیقه افراد نیز دارد، اگر بخواهید برنج کمی زبر و سفت باشد باید اصطلاحاً برنج را زنده برداریم، یعنی زمان نرم شدن کمتری به آن بدهیم. به این نکته نیز توجه کنید که برنج ایرانی زودتر نرم میشودی ریزیم زمانی که جوشی برنج را داخل ان می ریزیم سپس برنج را ابکش میکنیم و سیب زمینی را زیر قابلمه میریزیم و یک لایه برنج سپس یک لایه موادمیریزیم سپس دارچین و زعفران را روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا دم بکشد سپس برنج و مواد را هم میزنیم و داخل ظرفی میریزیم