طرز تهیه خورشت/طرز تهیه خورشت فسنجان/خورشت فسنجان مجلسی/خورشت فسنجان گیلانی/فسنجون خورش فِسِنجان یا فسنجون یکی از خورشهای اصیل ایرانی است. در پخت این خورش از مغز گردو و رب انار ترش استفاده میشود اما آرد مغز پسته، یا بادم، رب انار ترش و شیرین و رب آلوچه ترش هم به دلخواه به همراه قطعات کوچک گوشت مرغ یا گوشت قرمز استفاده میشود و با پلو مصرف میشود. به دلیل مواد گوناگونی که در این خورش به کار میرود، فسنجان میتواند اشکال بسیار متنوعی داشته باشد. همچنین چون فرایند پخت این غذا در گذشته طولانی و دشوار بود و نیز مواد آن در دسترس همگان نبود، این غذا را به عنوان خوراکی شاهانه میدانستند. اگرچه امروزه از اشرافیت آن کاسته شده اما همچنان در کلام از آن به عنوان خوراکی مفصل یاد میشود. ازآنجاییکه در گذشته در مناطقی از ایران، بهویژه در مناطق شمالی ایران ــ که خورش فسنجان از غذاهای بومی و اصیل آن بهشمار میرود ــ زنان در فرایند تولید فسنجان مغز گردو و گاه ناردانهها یا سبزیها را با سنگهای مخصوص میساییدند، به نظر میرسد، اطلاق جزء نخست واژهٔ فسنجان گرفته شده از «فسن» بهمعنای سابیدن (گردو) با سن