ترشی تره یکی از غذاهای محبوب شمالی است و معمولاً با ماهی شور یا ماهی سفید (مانند ماهی کفال یا ماهی سفید شور) و نان محلی (مثل نان سنگک یا نان لواش) سرو میشود. این ترکیب طعم خاصی دارد و به عنوان یک وعده غذایی خوشمزه و کامل در مناطق شمالی ایران محبوب است. همچنین میتوان آن را همراه با برنج سفید یا سبزیپلو نیز میل کرد. مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر: - 2 تا 3 حبه سیر - 2 قاشق غذاخوری برنج (از قبل خیس شده) - 500 گرم سبزی تازه شامل اسفناج، شنبلیله، تره و شوید - 2 عدد تخممرغ - کره و روغن برای تفت دادن - زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم - نمک به میزان لازم - آب نارنج یا آبغوره طرز تهیه: - سبزیها را شسته و خرد کنید (اسفناج بیشتر از بقیه سبزیها، شنبلیله کمی کمتر از اسفناج، تره کمتر از اسفناج و شنبلیله و بیشتر از شوید، شوید کمترین مقدار). - اگر زمان دارید برنج را خیس کنید. سپس در یک قابلمه با 1.5 پیمانه آب بریزید. وقتی آب به جوش آمد، سبزیهای خرد شده را به آن اضافه کنید. - بگذارید سبزیها و برنج خوب بپزند. - سیرها را رنده کرده یا خرد کنید. سپس در یک ماهیتابه با کمی کره و روغن تفت دهید.